Gæstende golfspillere og medlemmer vil næsten ikke kunne genkende Sæby Golfbane, når den åbner for den nye sæson til april. Der er sket større forandringer, end der nogensinde er sket før.

Da Frederikshavn Kommune i år skulle i gang med at udbedre åløbet af hensyn til vandgennemstrømningen, blev det klart, at man skulle af med en masse jord.

Men det passede præcis ind i den strategi, som klubben har haft i flere år. Åbrinkerne skulle udflades og udvides, så der kan flyde mere vand og de tilbagevendende oversvømmelser kan undgås eller reduceres i fremtiden. Den overskydende jord kunne herefter anvendes på banen til dækning eller flytning af visse bunkers, samt til meterhøje hævelser af udslagssteder og udjævning af stejle skråninger.

Det resulterer i en bane med en helt ny og spændende karakter til glæde for golferne. Greenkeeper Jens Bjerregaard vil dog ikke love, at alt det nye vil være spilleklart 1. april, selv om klubben har købt flere tons græsfrø til formålet – men banen bliver spilleklar og ikke mindre udfordrende.

Sidste år blev en større del af de store grantræer fældet pga. sygdom og nye plantet, så man kan i hvert fald sige, at det er en bane, hvor der sker en meget synlig udvikling.

Det er sket på trods

Det er beundringsværdigt, at så stor en udvikling har kunnet lade sig gøre på trods af den for alle klubber vanskelige tid. Klubben har generalforsamling den 17. marts, og her vil formanden Flemming Sørensen kunne afsløre, at man ovenikøbet kommer ud af året med et overskud.

– Men det har heller ikke kunnet lade sig gøre, uden en fantastisk opbakning fra talrige sponsorer. Uden dem eksisterede klubben simpelthen ikke, siger formand for sponsorudvalget Lars Berg.

Ny hovedsponsor

– Dertil føjer Lars Berg, at klubben har fået ny hovedsponsor for de kommende tre år. Det er Sparekassen Danmark, som er den nye fusion mellem Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank.

– I Sparekassen Danmark lever vi af længerevarende kundeforhold og derfor har vi lavet en 3 årig hovedsponsoraftale med Sæby Golfklub siger afdelingsdirektør Lars Høst, Sparekassen Danmark i Sæby. – Dertil er et af Sparekassens fokusområder lokal forankring, hvilket vi med denne sponsoraftale understøtter, så vi kan beholde og være med til at udvikle den fantastiske golfbane i Sæby. Mange af vores kunder og flere af vores medarbejdere inklusive mig selv er medlemmer af klubben, så det passer som fod i hose, siger Lars Høst.

-ct.